Ingeniør magi på Åbenhus

Dette arrangement er DTUs messe for studerende her kan kommende studerende opleve en del af studiet og se hvad der venter dem hvis de vælger DTU som studie sted.

Som et forsøg stille jeg op på en messestand der repræsenterer den studieretning jeg selv underviser på, opgaven var enkelt, tiltræk så mange studerende som muligt og lever et præcist budskab om studie retningen og livet som studerende på DTU. Det er bare en anelse svære end almindelige shows, da temaet er fastlagt til at omhandle uddannelsen og dens tekniske indhold, dette skal forklares så alle kan forstå det. Det skal gøres underholdende og friskt, så uddannelse skiller sig ud.

På en almindelig messe er der stor forskel på standende da alle er konkurrenter, det er vi ikke på DTU for alle er i ens tøj, og arbejder indenfor de samme rammer til udbygning af standende så det gælder om at være lidt anderledes.

Jeg kom rundt om emner som sikkerhed, kvalitetsstyring, produktudvikling, konstruktion, GPS tolerancer og livet på Campus. Ikke de mest underholdende emner, men jeg havde fulde huse til hvert show.

 

_DSC7048

Snyde Forelæsning for kollegaerne.

Jeg er blevet bidt af ideen med at trylle og undervise på samme tid. I håb om at få endnu flere magiske opgaver i min job, arrangerede jeg et show for mine kollegaer, med titlen ”visuelle virkemidler i undervisningen”

Min chef var helt med på ideen og præsenterede mig som en ekstern konsulent der skulle undervise os.

Vi er 270 ansatte fordelt over flere områder af DTU, så der er mange som ikke kender mig, derfor virkede ideen med den falske forelæsning glimrende.

Blandt de effekter jeg benyttede var naturligvis mine trofaste 3 reb, men også farveskiftende tørklæder og en magisk kasse var fundet frem.

Showet blev særdeles godt modtaget, med gode grin og forbløffelse, så selv om showet var tilpasset med tekniske forklaringer og ingeniør tema. Var der reaktioner som ved mine normale shows.

På stedet blev jeg bestilt til at optræde på DTU messen for uddannelser kaldet ”Åbent hus”

Skal jeg fortsætte med magi og undervisning ?

Jepper

Tanker om Magi i undervisningen

Hvorfor ?

Der er flere grunde til ideen opstod, mit emne er spændende (synes jeg selv) og meget nødvendig baggrundsviden. Desværre er mine studerende ikke helt klar over hvor vigtigt denne viden er for deres fremtid som ingeniører indenfor produktion, konstruktion og maskinedesign.

Så man kan sige oddsene ikke er gode fra starten, derudover ligger den første forelæsning på den allerførste dag efter juleferien med start kl. 08.00.

Så kortsagt de studerende gider ikke høre på en forelæser, og slet ikke om noget de ikke tror de skal bruge, så jeg har gravet dybt i min yndlings værktøjs kasse nemlig den med trylleri.

Efter mange lange overvejelser tænkte jeg lad det komme an på en prøve, der er alligevel ingen som opdager det her hvis det er en fiasko.

Jeg gjorde det, og det var en kæmpe succesJakob Rasmussen, tryllekunster og underviser

Den spæde start i Januar 2014

Kan man kombinere en lidt tung og tør teori indenfor måleteknik/kvalitetstyring, med trylleri ?

Hvordan skal det gøres ?

Skal jeg fortælle at jeg optræder under navnet Trylle Jakob og vise dem et trick eller to ?

Eller skal magien ske som en del af teorien og som en overraskelse ?

Jeg valgte at prøve den sidste model, min valg faldt på tricket Professorens Mareridt med en historie omkring gentagelse af målinger for at få et mere præcist resultat. Det virkede perfekt, historien og magien gik hånd i hånd og de studerende blev meget overraskede.

Jeg er faktisk den første underviser som har fået stående bifald fra studerende !

Skal ideen videre udvikles ? Bestemt ja.